VERSO-vertaissovittelu

Elokuusta 2021 alkaen Omnian opiskelijat ja henkilöstö ovat voineet tilata Verso-vertaissovittelun tilanteissa, joissa opiskelijoilla on erimielisyyksiä, väärinkäsityksiä tai huono ilmapiiri.

Omnian Kirkkokadun, Lehtimäentien, Leppävaaran, Tapiolan ja Kirkkonummen toimipisteissä käynnistyi elokuussa 2021 Verso-vertaissovittelutoiminta. Elokuusta 2021 alkaen Omnian opiskelijat ja henkilöstö ovat voineet tilata Verso-vertaissovittelun tilanteissa, joissa opiskelijoilla on erimielisyyksiä, väärinkäsityksiä tai huono ilmapiiri. Sovittelutilausta varten tulee täyttää tilauslomake, joka löytyy Verso-postilaatikon vierestä ja toimittaa täytetty lomake Verso-postilaatikkoon. Verso-sovittelijoina toimii vapaaehtoisista Omnian oppijoista koulutettu Verso-vertaissovittelijoiden tiimi. Lisäksi toimintaa tukevat Omnian henkilökunnasta koulutetut Verso-yhdyshenkilöt. Verso-toiminnan jalkauttaminen kuuluu Opetushallituksen rahoittaman Osallistu ja voi hyvin -hankkeen alle.

Verson hyödyt

Sovittelu on tehokas keino, jolla saadaan aikaiseksi hyviä tuloksia. Se antaa oppijoille oppimiskokemuksia konfliktinhallinnasta rakentavalla tavalla sekä tukee ja vahvistaa oppijoiden työelämässä tarvittavia taitoja elinikäisen oppimisen viitekehyksestä. Lisäksi sovittelu edistää oppilaitoksen osallisuutta ja yhteisön toimintakykyä.

Verso-yhteyshenkilöt

Kirkkonummen yhdyshenkilönä toimii kuraattori Sari Myllynen- Naumanen (sari.myllynen-naumanen@kirkkonummi.fi)

Lehtimäentien yhdyshenkilöinä toimivat psykologi Tuija Huisman (tuija.huisman@espoo.fi)

Kirkkokadun yhdyshenkilöinä toimivat opinto-ohjaaja Heidi Laurinen-Nokua (heidi.laurinen-nokua@omnia.fi) ja asiantuntija Marja-Riitta Lygdman (marja-riitta.lygdman@omnia.fi)

Leppävaaran yhdyshenkilöinä toimivat opinto-ohjaaja Tiina Isoviita (tiina.isoviita@omnia.fi), opinto-ohjaaja Päivi Hiltunen (paivi.hiltunen@omnia.fi), psykologi Jonna Naumoff (jonna.naumoff@espoo.fi), kuraattori Sofia Latvala (sofia.latvala@espoo.fi) ja kuraattori Airi Kajander (airi.kajander@omnia.fi)

Tapiolassa yhdyshenkilönä toimii opinto-ohjaaja Sonja Kurki (sonja.kurki@omnia.fi)

Lisätiedot

Hankekoordinaattori Tiina Mustonen p.040 1267652  tiina.mustonen@omnia.fi