Uusi opiskelija - tervetuloa opiskelemaan Omniaan

Tervetuloa Omniaan opiskelemaan!

Valintakirjeen mukana olet saanut tiedon, minne mennä opintojen alkaessa 4.8.2021 klo 9.00.

Valmistaudu opiskelun aloitukseen seuraavasti

Tutustu Omniaan ja opiskeluun liittyviin asioihin Opiskelijan oppaassa

Toimita meille seuraavat lomakkeet mielellään 30.7.2021 mennessä tai mahdollisimman pian:

Opiskelutietolomakkeet ja muut lausunnot voi toimittaa Omniaan paikan päälle osoitteeseen InfoOmnia, Kirkkokatu 16 B, 02770 ESPOO tai postitse InfoOmnia, PL 77710, 02070 ESPOON KAUPUNKI. InfoOmnian asiakaspalvelu on avoinna ma-to klo 9-11 ja 12-15, pe klo 9-11 ja 12-14. Toimittamasi tiedot ovat luottamuksellisia ja salassa pidettäviä.

Opiskeluiden aloitus ja ensimmäinen opiskeluviikko

Uudet perustutkinnon opiskelijat aloittavat 4.8.2021 klo 9.00. Tarkemmat tiedon aloitusviikon ohjelmasta ja aikataulusta saat ensimmäisten koulupäivien aikana.

Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). HOKS tehdään vastuuopettajan kanssa ja samalla tarkistetaan henkilöllisyys, koulu- ja muut todistukset sekä opiskeluvalmiuksien tunnistuslomake, jonka pääset täyttämään Wilmassa wilma-tunnuksen aktivoinnin jälkeen.

Henkilöllisyyden todistaminen

Varmista, että sinulla on kuvallinen henkilöllisyystodistus ja pidä sitä mukana opintojesi alussa. Sitä tarvitaan mm. henkilökohtaistamisen suunnitelmaa laadittaessa ja tietokoneiden luovutuksessa. Henkilöllisyyden todistamiseen käyvät seuraavat voimassa olevat asiakirjat: passi, ajokortti, mobiiliajokortti, poliisiviranomaisen myöntämä henkilökortti, kuvallinen KELA-kortti, muukalaispassi, diplomaattipassi tai pakolaisen matkustusasiakirja.

Lomakkeet ja todistukset

Jos tarvitset lomakkeita tai todistuksia, voit tilata ne sähköisen opintotoimiston kautta osoitteesta https://www.omnia.fi/opiskelijansivut/opintotoimistopalvelut . Osan todistuksista voit saada vasta, kun tieto opiskeluoikeudestasi on siirtynyt (2.8.2021 jälkeen)

Opinnot ovat maksuttomia

Oppivelvollisuuden pidentämisen myötä toisen asteen opinnot (ammatillinen koulutus ja lukio) muuttuvat maksuttomaksi oppivelvollisille ja pääosin myös muille opiskelijoille. Opiskelija saa Omniasta käyttöönsä opintojen ajaksi kannettavan tietokoneen ja ammattiin opiskelussa tarvittavat välineet, sekä oppimateriaalit. Oppivelvollisia ovat keväällä 2021 peruskoulun päättäneet nuoret (pääosin vuonna 2005 syntyneet). Voit lukea yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia oppivelvollisuuden pidentämiseen liittyen Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta osoitteesta https://minedu.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-oppivelvollisuudesta.

Koulumatkatukimahdollisuus

Tietyin edellytyksin opiskelija voi olla oikeutettu KELAn koulumatkatukeen. Kelan koulumatkatukiesitteestä https://www.kela.fi/documents/10180/1169455/Koulumatkatuki-info/1ffe1096-9516-4ad0-bd6e-ff41f5a82003 voit lukea, kuka on oikeutettu ja millä perustein, sekä miten koulumatkatukea voi hakea. Esitäytetyt lomakkeen voit toimittaa InfoOmniaan. InfoOmniasta saat myös tarvittaessa apua koulumatkatuen hakemisessa.

InfoOmnia

Jäikö sinulle kysyttävää? InfoOmnia auttaa yleisissä asioissa ja ohjaa tarvittaessa oikeaan paikkaan. Puh 09 2319 8360, info@omnia.fi. Käyntiosoitteet ja palveluajat löytyvät sivulta https://www.omnia.fi/hae-oppimaan/infoomnia

Wilman aktivointiohje

Saat opintopolkuun ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseesi 28.7.-3.8.2021 välisenä aikana Wilman aktivointiohjeet. Aktivoi tunnus ohjeen mukaisesti!

Jos et ole saanut tunnustasi 3.8.2021 mennessä, tarkista ensin roskapostikansio. Jos viesti ei ole tullut, ota yhteyttä opintohallinto@omnia.fi

Alaikäisten opiskelijoiden huoltajat tulevat saamaan Omnia tunnusten aktivointia koskevan sähköpostin aikavälillä 28.7.-3.8.2021. Huoltajien on tärkeää tutustua huollettavalle annettavan tietokoneen käyttöehtoihin ja luovutussopimukseen sekä kuittaamaan ne Wilmassa. Tästä tulevat tarkemmat ohjeet huoltajille.