Tilannekatsaus opiskelijoille 30.4.2021

Lähiopetusta ja -ohjausta lisätään 3.5. alkaen ja ruokajakelu vaihtuu perinteiseen kouluruokailuun 10.5.

Opetus ja ohjaus 3.5.2021 alkaen

Koronatilanne on pääkaupunkiseudulla huomattavasti parempi ja rajoituksia voidaan purkaa. Lähiopetusta ja -ohjausta lisätään 3.5.2021 alkaen opiskelijoiden tarve ja opetuksen vaatimukset huomioiden, tavoitteena on varmistaa tutkintojen valmistuminen, opintojen eteneminen ja opiskelijoiden hyvinvointi.

Lähitoimintaa porrastamalla varmistetaan, että sen piiriin pääsee mahdollisimman laajasti opiskelijoita. Tavoitteena on, että kevään aikana jokainen opiskelija tulee nähdyksi ja kuulluksi, jokaisella on mahdollisuus tavata opiskelukavereitaan sekä jokaisen opiskelusuunnitelma tulee päivitettyä.

Etäopetus ja -ohjaus jatkuu lähitoiminnan rinnalla opiskelijalähtöisesti ja opiskelusisällöt huomioiden edelleen.

Ruoka- ja ravintolapalvelut

Maksuttoman kouluruokailun piiriin kuuluville opiskelijoille jaetaan ruokakassi viimeisen kerran vapun jälkeisellä viikolla.

Ravintolat ja kahvilat avautuvat opiskelijoille maanantaina 10.5.2021. Opiskelijat eivät liiku toimipisteiden välillä, vaan ruokailevat aina omassa toimipisteessään. Ruokailuvuorojen ja turvallisuusohjeiden noudattaminen on erittäin tärkeää.

Turvallisuus

Lähitoiminnan lisääntyessä on entistäkin tärkeämpää noudattaa turvallisuusohjeita. Omnian hygienia- ja turvallisuusohjeet on päivitetty opiskelijoille. Käythän nämä www-sivuilta.

Keskeistä on muistaa, että me jokainen omalla toiminnallamme voimme vaikuttaa koronan nujertamiseen. Maskia käyttämällä, turvallisuusvälit pitämällä, hygieniaohjeita noudattamalla sekä jäämällä sairaana kotiin turvataan lähiopetuksen jatkuminen.

Uudenmaan alueella on otettu käyttöön palvelu, josta voit tarkistaa oman rokotusaikasi – tsekkaa alla olevasta linkistä oma ja läheistesi mahdollisuudet rokotusten saamiseen – tilanne muuttuu, joten aikataulua kannattaa seurata säännöllisesti:.

Riemullista Vappua turvallisesti!

Maija Aaltola, rehtori