Opiskelijatiedote 28.2.2022 | Ukrainan tapahtumat

Hyvät opiskelijamme,

valmistelin talvilomaviikolla viestin toivottaakseni teidät opiskelijat tervetulleiksi ajanjaksolle, jonka myötä jätämme kaksi vuotta kestäneen korona-ajan taaksemme. Kirjoitin viestini uusiksi Ukrainan järkyttävien ja äkillisesti edenneiden tapahtumien myötä. 

Varmasti moni meistä on viikonvaihteen aikana seurannut Ukrainan järkyttäviä ja äkillisesti edenneitä tapahtumia. Uutisointi järkyttää ja huolettaa. Pinnassa on myös riittämättömyyden tunne siksi, että omat auttamismahdollisuudet ovat niin rajalliset. Toisaalta ympäri maailmaa kantautuvat yhteisölliset viestit demokratian vahvistamiseksi ja rauhan palauttamiseksi Ukrainaan antavat toivoa.

Suomalaisissa oppilaitoksissa, myös meillä, on sekä ukrainalais- että venäläistaustaisia opiskelijoita ja henkilökunnan jäseniä. Lisäksi muilla Omnia-yhteisöön kuuluvilla voi olla sukulaisia, ystäviä tai yhteistyökumppaneita, jotka ovat kriisialueella ja joiden turvallisuus on uhattuna. Tilanne koskettaa varmasti meitä kaikkia tavalla tai toisella. Onkin tärkeää, että tuemme kaikin keinoin yhteisönä toisiamme ja Omnia näyttäytyy kaikissa kohtaamisissa ja tilanteissa turvallisena oppimisympäristönä, jossa on hyvä olla.

Tarjoamme teille opiskelijoille tarvittaessa tilanteeseen liittyen keskusteluapua sekä tukea. Lisätietoja tästä tulee huomenna tiistaina 1.3.2022.

Haluan toivottaa kaikille jaksamista ja toivon, että arki ja opiskelu tukee osaltaan katseen suuntaamista kohti tulevaa positiivisin mielin. 

 

Tuula Antola

kuntayhtymän johtaja