Omnian koronaohjeistus 10.5.2021

Turvallisen työskentelyn periaatteet

Nämä koronaohjeistukset ovat voimassa toistaiseksi. Omnia seuraa viranomaisten antamia ohjeita ja suosituksia toimintansa turvallisuuden ja jatkuvuuden varmistamiseksi.

Omnian opiskelijoita, henkilöstöä sekä sidosryhmiä pyritään suojaamaan tehokkaasti ja mahdollistamaan turvallinen opiskelu- ja työympäristö. Sen saavuttamiseksi jokaista kannustetaan sitoutumaan yhteisiin pelisääntöihin. Ohjeet myös videona.

-Omniassa käytämme kaikki maskia! Miksi maskin käyttö on tärkeää, katso perustelut videolta.

-Mikäli terveydellisistä syistä et voi käyttää maskia, käytä kasvovisiiriä. Etäopiskelu on myös mahdollisuus, jos et voi tai halua käyttää maskia.

-Tule Omniaan vain terveenä ja oireettomana.

-Pese kätesi saippualla ja lämpimällä vedellä useita kertoja päivässä. Käytä käsidesiä, mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta pestä käsiäsi.

-Yski vain hihaan tai kertakäyttönenäliinaan, jonka heität roskiin välittömästi ja peset kädet. THL:n ohjeet käsihygeniasta ja yskimis- ja aivastamistekniikasta.

-Pidä turvaväli 2 m niin Omniassa kuin vapaa-ajalla.

-Vältä väkijoukkoja ja lähikontakteja niin paljon kuin mahdollista.

-Älä liiku tarpeettomasti toimipisteiden välillä, vaan pysy omassa toimipisteessä.

-Pidä tauot ulkona sään salliessa, jotta luokkatila saadaan tuuletettua tauon aikana 15 minuuttia.

-Ruokasalit ovat jälleen opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä 10.5. alkaen. Kahvila on auki ja lounas tarjotaan jakelulounaana, mutta aamupuuroa ei tarjota.

-Ruokalassa on käytössä vain ne paikat, jotka ovat osoitettu käyttöön - ylimääräisiä tuoleja ei saa siirtää pöytiin. Koska lounas jaetaan annoslautasena, on todella tärkeää, että tulet ruokailuun oman ryhmäsi kanssa teille sovittuna aikana ja pidät turvavälin, huolehdit käsihygieniasta ja käytät maskia.

-Puhdista käytettyäsi yhteiskäytössä olevat työvälineet.

-Käytä omia työvälineitä, ei edes lainata kyniä toisilta.

-Pidä koronavilkku päällä ja noudata sen ohjeita.

Jos sairastut:

Jos oireet viittaavat koronavirukseen, ota yhteyttä oman kaupungin koronavirusneuvontaan. Omnian työntekijät ottavat yhteyttä työterveyshuoltoon.

Yhteystiedot ja oirekuvaukset ovat verkkosivulla Espoo.fi tai Kirkkonummi.fi.

Opetuksen ja ohjauksen järjestelyt

Muutoksista opetuksen ja ohjauksen järjestelyihin tiedotetaan Wilma-viesteillä sekä opiskelijakohtaisesti opettajien ja ohjaajien toimesta.

Siivous ja pintojen pyyhkiminen

Siivousta on tehostettu kosketuspintoihin. Se ei kuitenkaan yksistään riitä pitämään kaikkia pintoja puhtaina arjessa. Yhteiskäyttövälineet jokainen pyyhkii käytön jälkeen (esim. yhteiskäyttöiset tietokoneet). Tiloissa on saatavilla puhdistusaineita ja -pyyhkeitä pintojen pyyhkimiseksi.

Ulkomaanmatkat opiskelijoiden osalta

Opiskelijavaihtoja ei toteuteta toistaiseksi. Opiskelijoita pyydetään huomioimaan ulkomaille suuntautuvaan yksityismatkailuun liittyvät riskit. Matkustamista sekä kotimaassa että ulkomaille pitäisi rajoittaa vain välttämättömään.

Ulkomaanmatkan jälkeen, jos tulet riskimaasta, lähetä sähköpostilla todistus negatiivisesta tuloksesta tai lääkärintodistus siitä, että olet sairastanut COVID-19-taudin alle 6 kuukautta sitten vastuuopettajalle. Opintojen suorittamisesta mahdollisen kotikaranteenin aikana sovitaan vastuuopettajan kanssa.

Lisätietoja:

Mia Kivelä työsuojelu- ja turvallisuuspäällikkö

+358 46 851 5041
mia.kivela@omnia.fi